logo

Внимание, вагината може да страда от депресия! Спасението е... (СНИМКИ 18+)

Внимание, вагината може да страда от депресия! Спасението е... (СНИМКИ 18+)

Само преди няколко дни от jenata.blitz.bg ви показахме „умозаключенията” на мъж, който се опита да обясни разликата между вагина и вулва. Непосредствено преди това една гинеколожка шокира всички като заяви, че съществува „зимна вагина”.

От jenata.blitz.bg също така ви разкрихме каква е шокиращата истина за женската еякулация по време на оргазъм. Малко след това пък мъжете си признаха как усещат интимните части на различните жени по време на секс.

Разбира се има и доста странни неща, свързани с интимните части на жените. От jenata.blitz.bg ви разкрихме защо азиатките не се бръснат, а най-милото си го пазят космато. Доста преди това пък ви показахме как сестрите Кардашиян шокираха всички с шестте съвета, свързани с женските полови органи, които дадоха без никой да им ги е искал.

Сега обаче се появи още по-шокиращо изследване, свързано с женските полови органи.

Оказа се, че близо 15% от дамите по света страдат от Вулводиния (Vulvodynia).

Ако някога сте гледали сериала „Сексът и градът”, може би си спомняте един епизод, в който гинеколог казва на Шарлот, че нейната вагина е депресирана.

СНИМКИ показаха що за поразии се случиха на позастарелите актриси от „Сексът и градът”!

Може би си мислите, че това е забавна история, но реалността всъщност е много по-сериозна.

Това е така, защото понятието „депресирана вагина” се използва от някои медици за описване на невероятно болезнено медицинско състояние, известно като Вулводиния (Vulvodynia).

Смята се, че състоянието засяга около 15% от жените и основният си симптом е постоянна болка в и около вулвата.

Какво е Вулводиния?
Според медиците Vulvodynia може да засегне жени от всички възрасти и често се среща при жени, които иначе са здрави.

Състоянието може да се превърне в дългосрочен проблем и може да бъде предизвикано от нещо толкова просто, като поставянето на тампон или докосване по време на секс.

За някои хора проблемът може да бъде още по-тежък, разпространявайки се до дупето им и вътрешни бедра.

Как го третирате „депресираната вагина”?
По-рано бяха предложени редица лечения за страдащите от „депресирана вагина“, включително анестетичен гел и лекарствени средства, отпускани с рецепта, като антидепресанти.

Има и редица неща, които можете да направите у дома, за да се почувствате по-добре, като например носене на 100% памучно бельо, избягване на ароматизирани продукти за интимна хигиена и прилагане на хладни компреси в района на вагината, за да се успокои болката.

Но нови изследвания може да са намерили алтернативен начин за подобряване на живота на милиони жени, страдащи от Вулводиния.

Изследователи от Орегонския университет по здраве и наука в Портланд твърдят, че групово терапевтични сесии могат да помогнат на жените да облекчат симптомите си.

Проучването, което е публикувано в Journal of Lower Genital Tract Disease, показва, че повечето жени с такова заболяване са претърпели значително подобрение в симптомите си, след като са посещавали шест месеца „групова когнитивна поведенческа терапия, базирана на внимателност”.

Често използвана за лечение на депресия и тревожност, когнитивно-поведенческата терапия (CBT) е вид говорима терапия, която помага на хората да управляват проблемите, като променят начина си на мислене и действие.

Според изследователите, в сравнение с групите за подкрепа на образованието, групата CBT показва по-голямо подобрение и предполага, че тя може да предложи „предимства за намаляване на дистрес, свързан с провокирана локализирана Вулводиния”. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

пълнач

пълнач 28.02.2019 13:37

Ръгане,мощно ръгане иска вагината и всичко ще е наред.

Цепите мрака

Цепите мрака 28.02.2019 13:57

... просто ... неам думи ... мажете ги с тигрова мас депресираните си вулви и ще се оправят ! От един приятел го знам ... ;)

Бате Гойко

Бате Гойко 28.02.2019 14:36

Вагината се отпуска само със спермалин,а не с подмиване!

д-р Ина Бучкова

д-р Ина Бучкова 01.03.2019 1:51

Вулва и вагина са две различни неща! Вулвата са външните полови органи при жената а вагината е влагалището.

Д-р Вулвин

Д-р Вулвин 02.03.2019 2:55

Вулвата е катерица, а вагината е слива, а двете са птички.

д-р Иванов

д-р Иванов 02.03.2019 10:43

Когато вагината страда от депресия нетрябва да се мие два месеца.

taka e

taka e 04.03.2019 21:22

На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2p1tJi2