Сезонът на зимнината е в разгара си и умните домакини определено имат какво да правят по това време на годината.
В момента навсякъде има толкова много пресни зеленчуци, че е грехота човек да не се погрижи за трапезата през зимата. Още повече, че ще мине малко време, ще ви се прииска да похапнете нещо вкусно и витаминозно или пък внезапно ще се появят гости и вместо да се чудите с какво да сложите на масата - вадите един буркан от запасите си и всички са доволни!
5 уникални рецепти за кисело зеле – каквото никога не сте яли ВИДЕО
Убедени сме, че в кулинарното ви тефтерче има безброй рецепти за вкусни зимни изкушения. Въпреки това от jenata.blitz.bg ще ви предложим още една. Рецептата е много елементарна и проверена през годините. Среща се под много имена, но сякаш у нас най-позната е като Ловджийска салата.
Определено си заслужава да я опитате! Няма да съжалявате!
Списък с продукти:
1 кг. домати
300 гр. сладък пипер
300 гр. зеле
1 кг. краставици
300 гр. моркови
300 гр. лук
100 гр. захар
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица оцетна есенция (70%)
Мариновани домати в буркан - тайната за перфектната зимнина е разгадана! СНИМКИ
150 гр. растително масло
връзка пресен копър
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на филийки, краставиците - на ситно. Можете да използвате къдраво ножче, за да изглеждат парченцата по-красиво. Морковите също могат да бъдат нарязани по подобен начин.
Чушките нарежете на тънки ивици. Ако искате салатата да стане леко пикантна, може да добавите и една люта чушка.
Зелето трябва да е нарязано на тънки ленти.
Прехвърлете зеленчуците в голям съд, където ще се маринова цялата салата. Добавете нарязания лук и копъра. Залейте зеленчуците с растително масло, добавете оцетна есенция и разбъркайте добре. Оставете за 2-3 часа , за да могат продуктите да се мариноват и да си пуснат сока.
Всички ще се влюбят в тази витаминозна бомба от мариновано зеле и цвекло
Когато времето изтече, разпределете салатата в буркани, натиснете леко отгоре и напълнете буркана със сока, който са си пуснали зеленчуците. "Продупчете" салатата с клечка до самото дъно, така че сокът да се разпредели навсякъде.
Затворете бурканите и ги стерилизирайте за 25 минути. Не забравяйте да поставите кърпа на дъното на тенджерата.
Зеленчукова салата е готова. Може да я опитате още сега! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!