Ето как бременните мами да оцелеят в жегите

Ето как бременните мами да оцелеят в жегите

Лятото е хубав сезон, но не и за тези, които не обичат жегите. Е, сериозните горещини още не са настъпили, но е хубаво отрано да помислим как да оцелеем в тях. Високите градуси обаче може да се окажат доста страшни за бременните жени. Затова експерти от Харвардския университет дадоха разкриха какво трябва и какво не трябва да правят бъдещите майки в горещините.

Според тях, ако бременната жена страда от подути глезени, то тя непременно трябва да намери най-близкия басейн и веднага да се топне в него. Ако не, то поне да потопи краката си в хладка вода. Причината е че само така крайниците ще се охладят и подуването им ще спре. 

12 страхотни съветa за щастлива бременност (СНИМКИ)

„И като говорим за това, то е важно и да пиете много от нея”, казват още специалистите. Според тях няма точна доза, която да се приема, но е хубаво всяка бременна жена да има покрай себе си бутилка с вода и да пие веднага щом усети, че прегрява – буквално и преносно. „Уверете се, че на нощното шкафче в спалнята винаги имате чаша пълна с вода, тъй като тялото е най-дехидратирано сутринта”, уточняват още специалистите.

ОСЕМ бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни (СНИМКИ)

Те са категорични, че дамите, които ще стават скоро майки трябва много да внимават и със слънчевите лъчи. Да не забравят да нанасят предпазни кремове, тъй като може да се получи необратимо оцветяване на кожата им. И все пак е хубаво да си набавят витамин D, чрез слънчеви бани, защото недостигът му може да доведе до високо кръвно налягане и висок риск за раждане чрез цезарово сечение. 

Правете тези осем упражнения по време на бременността и ще постигнете истинско чудо с тялото си и бебето (СНИМКИ)

Обаче не забравяйте, че трябва да внимавате с горещините, защото от тях кръвното ви рязко може да спадне, а по принцип кръвното налягане при бременни е по-ниско от нормалното. Ако кръвното ви падне може да Б получите замайване, а от там и припадък. 

13 мита за бременността, в които още се вярва (СНИМКИ)

Така, че бъдещи мами, много внимавайте в идващите горещини. Все пак се грижите не само за своето собствено тяло, но и за бъдещото си бебче. / jenata.blitz.bg

Коментирай