logo

Безплодна жена получи щедър подарък от сестра си и животът й се преобърна на 180 градуса

Безплодна жена получи щедър подарък от сестра си и животът й се преобърна на 180 градуса

На 14-годишна възраст Катрин била диагностицирана с левкемия, а тежката битка с коварната болест я лишила от възможността да стане майка

30-годишна британка забременя благодарение на щедър подарък от по-голямата си сестра, съобщава Daily Mail.

На 14-годишна възраст Катрин била диагностицирана с левкемия.

"Бяхме на почивка в Америка със семейството ми имах толкова тежък период, че се нуждаех от инвалидна количка. Когато видях личния си лекар две седмици по-късно, бях отслабнала страшно много. Кръвен тест показа, че имам нисък хемоглобин и се нуждая от спешно кръвопреливане", спомня си младата жена.

Безплодна жена се прибра след купон с много водка, влезе в банята и започна да крещи от ужас

След допълнителни тестове семейството получило най-страшната вест. "Мама и татко отидоха в болницата, за да вземат резултатите. Когато се върнаха, имаше дълго мълчание и накрая ми казаха: "Имаш левкемия".

Бях в шок. Бях уплашена, но мама и татко бяха толкова разстроени, че си спомням, че се опитвах да бъда спокойна и за тях, опитвайки се да ги накарам да се смеят", добавя Катрин.

След поставянето на диагнозата тя преминала четири курса на химиотерапия и успяла да пребори рака. Три години по-късно обаче коварната болест се завърнала в живота й.

"Ако го бяха хванали два дни по-късно, можеше да умра. Този ​​път шансовете за оцеляване бяха много по-ниски. Докторите трябваше да убият собствения ми костен мозък, за да мога да имам трансплантация, но това означаваше вредна доза", добавя Катрин. 

Хана бе опустошена от новината, че страда от безплодие! 8 години след страшната вест обаче се случи истинско чудо и... СНИМКИ

След поредния курс на химиотерапия британката останала безплодна.

"Никога не ми беше предложен шанс да замразя яйцеклетките си. Дадоха ми брошури за безплодието и като типичен тийнейджър дори не ги прочетох. По онова време не се интересувах от майчинство. Просто трябваше да оцелея", спомня си тя.

Джоана обаче прочела листовките и обещала на по-малката си сестра, че един ден, когато създаде семейство, ще й помогне да стане и майка. 

Безплодна британка отиде на лекар и остана в шок от чутото, а 4 часа по-късно... СНИМКИ

Повече от 10 години по-късно Катрин, успешно преборила левкемията, си спомнила думите на сестра си. Джоана с най-голяма радост й помогнала, предлагайки да дари свои яйцеклетки. Скоро Катрин била трансплантирана с донорски клетки и забременяла.

"Интересно е, че мога да бъда биологична майка и леля на едно и също дете. Малко е озадачаващо, но в нашето семейство е напълно нормално", признава Джоана.

Въпреки че лекарите й казали, че ще е доста трудно дори да износи бебе, Катрин вече е в осмия месец и с нетърпение очаква появата на първородната си рожба.

Тя е безкрайно благодарна на сестра си за възможността да стане майка и твърди, че това събитие ги е сближило още повече.

Всички използваме този уред ежедневно, а той води до безплодие!

"Самата аз бих искала някой ден да стана майка и когато му дойде времето, определено ще се обърна за съвет към Катрин. Безкрайно се гордея с нея и начина, по който се справя с трудностите в живота. Толкова сме щастливи, че тя все още е с нас", казва Джоана. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай