Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Едва ли майките знаят, но тези елементарни неща в дамската чанта могат да убият бебето

Независимо от външния им вид дамските чанти са пълни с всякакви вещи, като започнем зарядни устройства за телефон, преминем през средства за обезболяване и стигнем до ключове. Не всички майки знаят обаче, че някои от тези неща са опасни за живота на бебето им.

Според експерт по първа помощ, много от ежедневните вещи, които майките поставят в чантите си, потенциално биха могли да се окажат смъртоносни за малкото им дете, ако се окажат в ръцете му, пише в."Мирър".

Опитен педиатър разкри какви вещи е безсмислено да купувате преди раждането на бебето

Съоснователят на Tiny Hearts First Aid Рейчъл Уая направи анализ на чанта, съдържаща 16 основни артикула като четка за коса и гел за зъби. Според резултатите всяко една от тези неща носи голяма опасност за здравето.

Рейчъл обясни как случайно падналите монети на дъното на чантата носят риск от задушаване, а също за опасни за децата поради количеството микроби, които съдържат. 

За нищо на света не подлагайте бебето си на тази опасна мода, ако не искате да разрушите здравето му!

Гелът за зъби или гримовете също са опасни, тъй като обикновено не разполагат с предпазни капачки, за да ги предпазят и по този начин детето може да ги погълне. 

Резервните батерии също могат да бъдат много опасни за детето и да го отровят, ако се погълнат. В това са включени и батериите на ключовете за кола, които могат да изгорят дихателните пътища.

Експертът уточнява също, че слушалките и кабелите на зарядните устройства могат да причинят удушаване, а болкоуспокояващи като "Ибупрофен" могат да отровят детето. Стърчащите или случайно паднали косъмчета на четките за грим и коса пък могат да бъдат захванати на китката на детето, пръстите на ръцете или краката и съответно да спрат циркулацията.

Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Най-изненадващото допълнение към списъка с рисковете бе шоколадът, който, въпреки че е вкусен може да предизвика анафилактичен шок, ако детето е алергично към съставките.

Рейчъл добави: "Дъвката също е проблем, защото повечето деца не знаят как да я дъвчат и така тя се надува прекалено много в устата им, като по този начин лесно може да покрие горната част на гърлото им". 

Тя препоръчва на майките да бъдат предпазливи за това къде оставят чантата си и да я държат на недостъпно за децата място. Експертът съветва жените да я държат на по-високи повърхности, вместо да я държат на столове или на пода./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай