Самотата може да ни убие! По-страшна е и от...

Самотата може да ни убие! По-страшна е и от...

Едва ли има нещо по-неприятно от това човек да се чувства самотен, а понякога дори и депресиран. И като говорим за тези неприятни чувства, то от jenata.blitz.bg трябва да ви припомни, че преди време ви разкрихме, че има четири зодии, които са в плен на самотата и никога няма да се лишат от спокойствието си.

Но оказа се от депресия страдат не само хората, но и ... вагините на жените, а ние от jenata.blitz.bg ви показахме какво се случва в тези неприятни моменти с половите органи на дамите.

Но от jenata.blitz.bg държим да подчертаем, че има и лъч светлина в края на тунела. Все пак от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че китайците не страдат от рак, депресия, астма и туберкулоза, а тайната им се крие в... плода на щастието.

Но оказа се, че самотата наистина може да ни убие. И не само това. Има и нещо по-опасно от нея.

И така - едва ли има човек, който да не е страдал или страда от липсата на половинка. И вместо да се залъгвате с клишета от сорта на „По-добре сам, отколкото зле придружен” или „Сега ще си поживея. Време за връзки имам”, то обърнете сериозно внимание на това дали сте самотна или не.

Тук трябва да бъдете много внимателни, тъй като изследване, направено в американския университет Бригъм Йънг твърди, че самотата е по-опасна за здравето и от това да пушите по близо кутия цигари на ден.

Самотата и социалната изолация могат да представляват по-голяма обществена опасност, отколкото хората могат да си помислят. Според проучването над 42,6% от хората над 25 години се оценяват като страдащи от хронична самота.

Водещият автор на изследването Джулиан Холт-Лунстад обяснява, че "резултатът от това проучване е сравним със затлъстяването ". Тя добавя, че хората трябва да започнат да взимат по на сериозно социалните си взаимоотношения. "Да бъдеш сам е по-опасно и от това да пушиш по 15 цигари на ден. По-вредно е и от консумация на алкохол, липсата на физическа дейност и дори от затлъстяването".

Проучването установи също, че повишената социална връзка намалява с 50% риска от преждевременна смърт.

Джулиан Холт-Лунстад вярва, че част от причината, поради която самотата и изолацията не са били в светлината на прожекторите, е, че това е неясен термин. Тя обаче успокоява като разкрива, че животът с противоположния пол е най-лесният начин да се опитате да се справите с изолацията и самотата.

"Бъдете около други хора. Най-добре от противоположния пол. Присъствието им може да промени нивата на кортизол и нивата на хормона на стреса. Социалните връзки защитават хората и спомагат за поддържането на упражненията и здравословното хранене", казва излседователката.

Когато става дума за преодоляване на епидемията от самота и изолация, приятелите също имат ключова роля.

Друг от начините, по които хората могат да се справят с хроничната самота, е да се опитат да се занимават с хоби или проект, който им дава цел. Може да пробвате и с домашен любимец, ако така и не успеете да намерите мечтаната половинка. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дядо Каракоч

Дядо Каракоч 01.04.2019 7:19

Самотата убива...Глупости на тон." Почеши се сам за да не те почешат там, където не те сърби" не е случайно изтърван лаф."Отровни" хора колкото щеш.Или от типа" Пред тебе лиже, маже, зад гърба ти гроб копай".