logo

Внимание, ето кои хора не трябва да ядат мандарини!

Внимание, ето кои хора не трябва да ядат мандарини!

Безценният съвет идва от диетолога и фитнес треньор Наталия Кушнир

Много пъти е ставало въпрос за полезните свойства на мандарините. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време споделихме защо не трябва да изхвърляте корите от мандарини – оказа се, че те правят чудеса.

Да, но излиза, че колкото и невероятен плод да са мандарините, то има хора, които не трябва да ги ядат. Диетологът и фитнес треньор Наталия Кушнир посочва за кого могат да бъдат опасни те.

„Мандарините са богати на витамини B, P, K, D, съдържат минерали, калций, магнезий и калий. Освен това те са отличен антидепресант. Не само вкусът, но и цветът, ароматът предизвикват асоциации с празника“, казва диетологът.

За нищо на света не изхвърляйте корите от мандарини и портокали – те ще направят чудеса с дома ви, ако… (СНИМКИ)

Но мандарините не трябва да се консумират от хора с проблеми на храносмилателната система.

Според нея те не трябва да се дават на деца под 2-3 години, тъй като могат да причинят алергична реакция. Цитрусите са забранени за хора с гастрит, колит, пептична язва и проблеми с панкреаса и жлъчния мехур. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бай Х..

Бай Х.. 20.11.2021 6:01

99% от БЛИЗЗЗЗ преписват от руски пиратски сайтове и ни превеждат глупости писани от самозванци като проститутката Наталия Кобилкина,представяща се на нас като,,сексоложка"!!! Ако ги нямаше руските сайтове БЛИЗЗЗЗ нямаше да го има !